tisdag 20 mars 2012

Skäggtrollet is back

Var på återbesök hos vetten igår. Allt fortsätter gå framåt i rasande fart =) Magen tål den nya medicinen och vi har plockat bort en annan medicin vilket även det fungerat bra. Nu ska det sakta trappas ner ytterligare, målet är att han "bara" ska behöva kortison i så låg dos som möjligt.

Han är verkligen en helt ny hund! Gladare, lugnare och mindre tjurig. Den extrema hungern är borta och han håller vikten. Inte alls lika lättstressad och han sover mer, kan äntligen koppla av ordentligt. Hundmötena går bättre igen, riktigt bra faktiskt =) Han har börjat leka lite grann med andra hundar och vill inte alls vara ifred hela tiden. Han tycker det är kul med träning igen och kan hålla fokus mkt längre.
Sen har vi ju det här med smärtminne, även om det inte längre gör ont i magen så minns han mycket väl hur ont det gjort under lång tid. Så hantering vid just magen är inte uppskattat men det är något vi får jobba på.
Hudproblemen är, peppar peppar, borta?!? Han har inte haft ett enda utslag eller klåda sen vi började hos nya vetten. Från bad varannan dag så badar jag nu ca varannan vecka och kommer bada ännu mer sällan framöver. Börjar ju undra om hudproblemen enbart var foderallergi, kanske i kombination med att mage/tarm inte fungerade som de skulle. 

Det är nu exakt tre år sedan allt började och magproblemen har han väl haft i ca 2 år. Blir så arg när jag tänker på att han mått skit p.g.a. fel behandling (vet iof inte var gränsen går för att något ska klassas som felbehandlat men i mina ögon är det ingen tvekan om saken). Tänk om vi hamnat hos rätt veterinär redan från början... För att inte tala om alla pengar som lagts ut på veterinärkostnader som inte hjälpt ett smack.

Men nu sätter vi punkt för den här historien och blickar framåt! Och det viktigste av allt - Skäggtrollet is back ;)

Inga kommentarer: