tisdag 26 mars 2013

Luffarschack med hund!

Igår slutade sista inomhuskursen, en skräddarsydd kurs jag haft för ett gäng. Fokus har legat på vadagslydnad och hjärngympa och de har fått prova på allt möjligt. Igår spelade vi luffarschack med deltagarna och deras hundar som spelpjäser. Det är superkul och blir ordentlig träning i stadga med störning. Man kan ha massa olika regler för att variera svårighetsgraden. Igår skulle hundarna sitta eller ligga ner när de intagit sin position. När de sen ska byta plats gäller det att gå fint nära matte eller husse och inte bry sig om de andra spelpjäserna =) Många glada skratt blev det och tillslut vann "team Bamse" när de placerat sig tre i rad.
De fick även prova på att balansera på pilatesboll, det var allt ifrån jätteskumt till jätteskoj, lite beroende på hund. Nu var det bl.a. en St. Bernhard i gruppen och med risk för att bollen inte skulle hålla så fick han lägga upp en framtass i taget och balansera på så sätt istället.

Deltagarna var nöjda så nu ska vi planera in deras fjärde kurs tillsammans, får se vad det blir för tema denna gång!

Ett påskägg i porslin fick jag också, godismonstret tackar och bockar ;) 

2 kommentarer:

Hella sa...

Låter som en väldigt rolig och givande kurs :)
Hörde någon gång om att man lekt "hela havet stormar" med deltagare och hundar, där de haft typ sitt, ligg eller annat kommandot som hunden ska utföra innan ägaren fått sätta sig på en stol.
Önskar dig och Täppas en riktigt fin påsk helg!

Susann sa...

Hela havet stormar är också kul! En spårträff får det definitivt bli framöver, jag är ju skyldig dig ett spår också =)

Glad Påsk!