tisdag 15 maj 2018

Inte många knop här

Alltså den här värmeböljan är ju inget hundvänligt väder direkt, Atle ligger mest utslagen på golvet och slappar. Håller ju på att träna upp honom inför säsongens fjällvandringar men just nu går det ju knappt att gå runt kvarteret... Häromdagen ringde kl. 05:30 för att jag skulle hinna ut en sväng till Bogesund innan den värsta värmen slog till. Det blev Nässeldalsrundan igen.

Trots tidig morgon är det varmt =) Ska vi inte få till längre rundor än 5-6km, då kommer vi fan inte långt i fjällen haha!

Skulle åkt till Orsa över långhelgen men i onsdags kväll käkade Atle nåt äckligt som låg i diket och sen spydde han och var dålig i magen hela natten. Inte läge att stoppa in honom i bilen och åka långt. Dock var det bara något han behövde få ur sig för torsdag morgon och framåt har han mått prima. Så med facit i hand hade jag kunnat åka... Så typiskt, normalt äter han sällan snuskigheter ute men det här var uppenbarligen något oemotståndligt. Kanske lika bra att jag inte hann se vad det var ;)

Några promenader med polarna har vi hunnit med också, det är supernyttigt för Atle att bara strosa på utan att försöka leka hela tiden. Fast jag kan väl knappast påstå att han strosar när han går med andra hundar haha, men vi jobbar på det. Två nya smeknamn har han tydligen fått också - "Atle extra allt" och "Atle all in". Ja alltså, han kan ju vara lite impulsiv ibland ;)

Sist men inte minst så var det ju Barcelonas GP i helgen. Det innebär att nästa race är *trumvirvel*... MONACO!!! Inför Barcelona låg Kimi 3:a i VM, det har gått riktigt bra med pallplats efter pallplats. Men nu dog bilen. Kaputt =( Så för närvarande är det en inte lika lattjo 5:e plats. Ska man se något positivt med det så kan väl knappast bilen paja två race i rad? Statistiken talar iaf emot det, under de 13 år jag sett racen i just Monaco har Kimi brutit ett enda. Dessvärre bara en vinst men många pallplatser, t.ex. förra året! Håller tummarna för pallen även i år =)

Inga kommentarer: