torsdag 17 oktober 2019

Nya täcken

Nu har Atles födelsedagstäcken kommit i rätt storlek och de sitter banne mig helt perfekt =) Det blå är ett tvålagers merinoullstäcke, tjockt och varmt. Inte vind och vattentätt men jag har tänkt ha det som ett extra lager under andra täcken. Även perfekt att ha inne i tält när det är kyligt!Det andra är ett vind och vattentätt skaltäcke med en insida av merinoull. Det kan användas antingen som det är eller ovanpå det blå ulltäcket. Ett regntäcke med merinonull på insidan är helt genialiskt, för efter timmar av regn kommer det ha sipprat in längs hals, underifrån magen osv. och då är det guld värt med merinoull på insidan som värmer även när det är blött. Eller värmer och värmer, men det kyler i alla fall inte som syntet gör.

Passformen på båda täckena är som klippt och skuren för Atle, de täcker alla viktiga muskler utan att kompromissa med rörligheten.


Så, nu är matten ruinerad och det blir inga fler hundtäcken de närmsta åren haha. Atle är med ut i alla tänkbara väder och då är det bara att se till att han har bästa tänkbara utrustning för det också, det är inte mer än rätt.

Inga kommentarer: