fredag 7 oktober 2022

Femundsmarka - Brennhåmmåren

Vaknade upp på söndagen till ösregn och så tät dimma att det inte fanns någon som helst poäng med att ge sig ut. Passade istället på att fira Atle som fyllde 6 år =) Runt lunchtid såg det lite ljusare ut så det fick bära eller brista, måste ut nu om man ska vara tillbaka innan det blir mörkt. Åkte till Båthusberget men det var tydligen inte tänkt att jag skulle upp där denna gång, dimman låg tät. Åkte istället till ledstarten för Elgåhogna och följde den en bit. Elgåhogna är väldigt mycket högre än Båthusberget så jag hade inga planer på att gå upp där utan vek istället av mot Brennhåmmåren, en mindre topp i området.

Alltså herregud vad blött. Det hade bildats nya sjöar, nya bäckar och det strilade från himlen. Ett tag var jag inte ens säker på att det skulle gå att ta sig fram, fick ta ganska stora omvägar runt allt vatten. Men så snart det började slutta uppför blev det bättre.Femundsmarka i höstskrud


Har sett väldigt många rovfåglar i höst
Uppåt, uppåt


Renar lite överallt på den här turen!


Fortsätter uppåt


Nu så! Här uppe blåste det kan jag säga.


Lite otippat fanns en kåta här uppe


Atle spanar ut över Femunden. Hade det varit klart hade flera toppar i Rondane synts..


Favvobilden från helgen!

Lite småsten på toppen ;) Eller ett naturligt toppröse om man så vill.
Ursprungsplanen (Båthusberget och en repris till favoriten Elgåhogna) gick ju i stöpet men med tanke på vädret så är jag ändå nöjd med de två turer som blev. Det finns mycket att utforska i Femundsmarka så vi kommer tillbaka!

Inga kommentarer: