fredag 26 augusti 2011

Återbesök hos hundfysioterapeuten

Nu har Täppas varit på återbesök och blivit igenomkänd och det har mätts muskelomfång mm. Han ömmar fortfarande i bakre ryggen, eller rättare sagt ryggmuskulaturen. Själva ryggraden och kotorna reagerar han inte på för fem öre men musklerna som fäster där är lite ömma. Det är ingen katastrof men ändå...
Den tidigare röntgen visade ju att skelettet mm. såg finemang ut men det kan ändå vara så att det är på väg att byggas upp t.ex. spondylos, och då brukar tydligen musklerna ömma på det här sättet. Så Anna tyckte att han ska röntgas om till våren/sommaren för då bör man se om det är några förändringar.

Men annars gissar hon på att det egentligen inte är "rena" muskelproblem, utan något annat som ligger bakom och som gör att han blir spänd. Troligtvis är det hans krånglande mage som startade allt (för det var efter allt magkrångel som muskelproblemen uppdagades). Har man ont i magen, kan man bli spänd runt omkring osv. Så får vi ordning på magen kanske muskelproblemen försvinner av sig självt. Och det låter ju bra men mindre bra är att det aldrig kommer ske eftersom magproblemen finns där konstant...

Vi ska iaf fortsätta med alla rehabövningar, de har trots allt gett lite resultat. Simning är inbokat 2ggr/vecka framöver, oj vad glad han kommer bli... inte!!
Han ska även få en speciell aminosyra tillsatt i fodret, den behövs tydligen för trasiga magar. Kroppen tillverkar denna aminosyra själv men det räcker inte vid magproblem och då kan magen ta vad den behöver från musklerna istället och det kan göra att det tillslut uppstår muskelproblem. Kan ju alltid hoppas att det hjälper!

Anna har tydligen fler dvärgschnauzrar med samma "diffusa" muskelproblem. Även de har magproblem så det är nog rätt troligt att den förbannade magen är boven i dramat ;)

Nä, nu ska jag packa klart och bege mig till Orsa, verkligen på tiden!

Inga kommentarer: