måndag 12 februari 2018

Orsa

Helgen har spenderats i Orsa, skönt att komma ifrån alla löptiksdofter och få en normal hund igen (så normal man nu kan vara när man heter Atle)! Magen har därmed reparerat sig men vi får se vad som händer nu när vi är hemma igen.
Det var en hel del snö och vägen till huset inte helt lättframkomlig men har man rätt bil så har man, inga problem för allroaden =)

Framskottad bastu!

Atle har fått testa lite drag. Spände honom framför kicksparken utan några större förväntningar men jag tror bestämt han kan bli en liten draghund! Helt otippat, jag som lagt alla dragplaner på hyllan men det kanske kan bli lite på hobbynivå i alla fall. En bra dragsele har han men den ordinarie draglinan verkar puts väck så det fick bli en provisorisk variant med en kort expander och en kortare lina. Expandern var ju på tok för kort och gav inte önskat effekt, när han kastade sig ut i linan blev det ett ryck som han tolkade som någon slags korrigering, han sänkte farten och vände sig om lite smått förskräckt. Men när han hade mer jämnt drag funkade det perfekt! Så nu måste jag bara skaffa en bra draglina och som vanligt när det gäller "arbetsutrustning" till små hundar så är det ju typ omöjligt att hitta. Det görs ju inte ens dragselar till små hundar så de flesta använder sig av Zero DC Shorter, det är den Atle har. Den funkar helt ok men den kan ju inte mäta sig med en Nome eller liknande. Håller hans dragglädje i sig får det nog bli ett dragfäste till sparken också, så det blir lite bättre vinkel på linan.I övrigt har det blivit långpromenader och slappande. Atle har mumsat strömming som grillats över elden och sen sockerärtor till det (ja, han älskar sockerärtor).
Fru Älg vilar sig på tomten =)

Sist men inte minst har såklart rallyt planerats! Tre dagar kvar nu... Ynka. Tre. Dagar.

Inga kommentarer: