onsdag 24 juli 2019

Sognefjellshytta

Lite mör i benen så fick det den här dagen bli lite lättare terräng. Startade vid Sognefjellshytta och gick leden mot Fannaråken. Även om detta område inte ligger långt från Krossbu så var det helt annan stil här. Mer lättgånget, mer grönt på marken, mer små sjöar och lite mer snällt helt enkelt. Atle var oförskämt pigg och började dagen med att bada i en sjö för att sedan röja som en galning i snön. Det här var inte en särskilt äventyrlig vandring så det blir mer bilder än text denna gång.

Här har vi precis lämnat parkeringen och ska bara gå längs vägen (som går uppe på fjället!) till ledens start. Kolla vilka höga plogpinnar, det säger en del om snödjupet vintertid =) Den här vägen är iof inte öppen vintertid men öppnar 1 maj och innan dess ska det ju snöröjas...
Här kan man i alla fall inte klaga på att leden är dåligt märkt haha!

Fannaråken! Uppe på kammen finns en bemannad hytta, den kanske känns igen från Monsen på tur?Prestesteinsvatnet

Det här med snö och is under vattnet var ju himla konstigt tyckte Atle. Han stod länge och funderade innan han vågade nudda med tassarna.Böverbrean från annan vinkel!


Sognefjellshytta ligger precis vid vägen och är därmed väldigt lättillgänglig. Trots det är det jättefina områden och det finns turer från superlätt till jäkligt avancerad (över glaciären upp på Fannaråken t.ex.). Så vill man bara uppleva storslagna fjäll utan att göra nån mer hardcore vandring så är det nog hit man ska!

Inga kommentarer: