torsdag 25 juli 2019

The end

Sista dagen försvann i ösregn men då blev det istället lite spaning och shopping i Lom där vi bodde. Alldeles för mycket folk för Atle men nu var vi ju ändå ute och vandrade hela dagarna så det blev mest tidiga morgonrundor och sena kvällsrundor, då hade allt folk avtagit betydligt.

Bildresultat för jotunheimen in my heart
Här inne kan man hänga en hel dag!

Obligatoriskt morgonplask vid vattnet


Man kan ju ha sämre promenadmiljö på sina hundpromenader ;)Lomseggen som jag hade tänkt gå upp på men tiden räckte liksom inte till...

Så var det roliga slut för denna gång och jag är halvt förtvivlad att det nu dröjer ett år till nästa gång. För jag ska tveklöst tillbaka! Åker inte till Jotunheimen över en helg, det blir för mastigt med restiden. Och hösten är redan spikad och kan inte ändras på... Jag har visserligen en vandringsvecka i september men då är det för sent på säsongen här, det är för stor snörisk. Jaja, den som väntar på något gott =)

Lite kom ihåg till nästa år:
  • Träna mer på sten - frågan är bara var jag ska hitta massa sten att gå på!? Atle verkade dock varken trött i benen eller på något sätt vara stel eller öm efter turen till Leirbrean så jag gissar att all träning på balansbollar stärkt upp hans lednära muskler. Jag kanske får köra lite sån träning jag med. 
  • Träna Atle mer i strömmande vatten - här kan man inte räkna med att det finns spänger eller broar, det är bara att knata över ändå. Det står ganska still i huvudet var jag ska hitta sådana vattendrag i Täby...
  • Blåsigt på kvällarna - det blåser alltid upp på kvällarna (var likadant i Rondane) så det kan vara bra att lägga på minnet vid kvällsturer. Kanske inga toppturer kvällstid.
  • Plan B - ha alltid en plan B om det inte skulle finnas parkering där man tänkt sig. Det finns inte gott om plats att ställa bilen vid hytterna och lederna så är man inte där i ottan kommer det vara fullt.
  • Ekvidistansen - på svenska fjällkartor är ekvidistansen 10 m (avståndet mellan höjdkurvorna) men på norska fjällkartor är den 20 m, alltså det dubbla. Stod flera gånger och funderade över att det såg så sjukt brant ut men inte stämde med kartan. Tills jag kom på "problemet" haha =) 
  • Fartkamerorna - norska fartkameror mäter snitthastigheten mellan punkt A till B och kan därmed avgöra om du hållt hastigheten under sträckan... som kan vara väldigt lång... Det tog ett tag innan jag förstod det så det här kan bli spännande.

Over and out för denna gång!

2 kommentarer:

Linn sa...

Hahahaha och i Norge kan du dessutom hamna i finkan om du kör för fort :P

ALLA distanser är alltid det dubbla mot i Sverige. 1 km där är minst 3 här.

Kul att du hade en så bra semester i mitt älsklingsland och jag förstår att du är förtvivlad över att det är så långt till nästa, jag vet EXAKT vad du känner. Själv åker jag dit i morgon, yeay! Fast jag inser ju att jag har många platser kvar när jag ser vad du skriver om..

Susann sa...

Trafikreglerna avgör saken, det går inte att bo där ;)