söndag 23 februari 2020

Hej havet!

Nu har jag bott här ute på udden i fem veckor och jag både hatar och älskar stället haha! När jag flyttade in var jag lyckligt ovetandes om det omfattande renoveringsarbete som precis startat hos båda mina grannar (området byggdes -15 men byggs det inte ordentligt från start får man göra om och göra rätt...). Jag bor mitt i en jäkla byggarbetsplats med konstant buller och bång. Ibland är det uthärdligt och bara irriterande men det kan även vara så mycket oljud att jag måste åka härifrån. Dels för att ta mina inbokade telefontider med kunder på annan plats (vilket fått bli en skogsväg en bit bort, helt absurt) men även för att Atle blir jätterädd av allt oljud och vibrationer i huset. Han har fått en mardrömsstart i sitt nya hem, blir dagligen skrämd och kan inte koppla av. Vi har härdat ut i fem veckor nu men det ska liksom pågå i två månader till =( Vi tar en dag i taget och skiter det sig fullständigt så får jag flytta hem till mina föräldrar tills det är klart. Mitt humör har inte varit på topp om man säger så. Och jag har funderat både en och två gånger över hur föreningen tänker när de medvetet valt att inte informera mig om detta byggprojekt (jag hade ju kunnat bo kvar i Täby och väntat med att flytta) trots påtryckningar av min ena granne OCH byggledaren. Bra första intryck liksom ;)

Men om vi ska försöka fokusera på det positiva istället så är jag helt övertygad om att jag kommer älska stället när det blir lugn och ro i vår! 

Det är tre lägenheter i det här huset och jag bor i den övre vänstra delen. Bilden är tagen från en vändplan så det är väldigt lugnt här utanför. En liten uteplats vid ytterdörren och bilen precis utanför =) Där bilen står är det en hög bergvägg och sen bara skog.

Utsikt från balkongen! Ser fram emot champagne här till våren ;)

Trälhavet! Silja Line, Viking Line, Cinderella mf, går här utanför.
  
Helt plötsligt blev det plättlätt att gå upp på morgonen när man vaknar till den här utsikten!

Promenadområdena här är oändliga och får utan tvekan högsta betyg! Dessutom är det rätt kuperat så det blir bra träning inför vandringssäsongen. Det finns hur många stränder som helst och Atle är lyrisk! Han kommer ha obegränsat med badmöjligheter till sommaren =) Han är ju väldigt värmekänslig men nu kommer vi kunna gå långpromenader även när det är varmt, det är ju bara att gå ner och doppa sig när han känner för det.

Solnedgång under eftermiddagspromenaden.

Föreningen har egna badmöjligheter här ute på udden - sandstrand, stenstrand, klippbad och badstege från brygga. Det är liksom bara att ta SUP-brädan under armen, sjösätta den och paddla iväg. Är sjukt sugen på någon form av kajak eller liten båt (båtplats finns hos föreningen) men det får bli ett framtida projekt.Atles favvostrand ca 20 min hemifrån.

Soluppgång fotat från balkongen


Det är ett lugnt och mysigt område här ute på udden och områdena runt omkring består av sommarstugehus som mestadels blivit permanentboende. Gatlyktor existerar inte så det är pannlampa och kolmörker på kvällspromenaderna. Men det gör inte så mycket, Atle är visserligen mörkrädd men det blir bättre och bättre. Dagligen ser vi rådjur, rävar, fasaner och mängder av svanar. Och en och annan fladdermus =) Sälar ska finnas men jag har ännu inte sett någon.

Det är ett blåshål utan dess like och det blåser typ konstant! Är det vindstilla inne i Åkersberga så kan man ge sig fan på att det ändå är halv storm här ute. Stormen Ciara var inte nådig om man säger så...

Jag är övertygad att det kommer bli jättebra här till våren, det gäller bara att härda ut ytterligare två månader. Jag tror dessutom de ligger efter i tidsschemat men jag orkar inte ens tänka den tanken. Jag kan härda ut men jag är mer orolig över vad allt det här gör med Atle... 

Nu är det i alla fall sportlov och jag har flytt till Orsa. Välbehövliga sovmorgnar väntar och bara lugn och ro utan buller och bång!

1 kommentar:

Unknown sa...

Gud, vad FINT! Fattar på senare inlägg att det är renovering som pågår och som stör, men det ser ut som en guldplats! /Katja