onsdag 16 december 2020

Nöta, nöta, nöta

För ett tag sedan kom Atles Expert intyg =)


Men jag har ju bestämt att innan jag får ge mig på Champion titeln så måste jag bocka av Fenomenal Dvärgschnauzer. 10 moment varav tre är filmade sedan tidigare, det är "hopp sitt hopp", "atjo" och "signalkontroll 6 beteenden på distans". Sen var det sju kvar och 5 av dem är nu klara (därmed inte sagt att de blir godkända).
Har filmat dels behållarsök inomhus där han ska söka av och markera rätt behållare av 12st. Även filmat fordonssök. Ska filma utomhussök också men det behövs liksom tre personer för Nose Work momenten så det krävs lite planering på förhand.

Bestämde att lära in några rallymoment som i sig inte är någon raketforskning men alla innehåller högerhandling och efter lite testande visade det sig vara en omöjlighet enligt Atle. Back to basic med andra ord, vi fick starta med bakdelskontroll åt "fel" håll, fotingångar på höger sida och transporter på höger sida. Pysslade med det i några dagar och sedan kunde vi börja peta i ett av momenten och till slut filmade jag. Inte perfekt men de här momenten tränar jag enbart i syfte att få dem godkända i trickutmaningen.
Momentet startar med att Atle går fot på vänster sida. Sedan följer en serie av flertalet "helt om" i olika varianter. Har även filmat en liknande serie med flertalet sidbyten. 

Sedan har jag precis fått klart ett trick som kallas dubbelhoop. D.v.s. jag håller två rockringar till vänster och höger om mig medan Atle går/springer runt mig flera varv och hoppar genom rockringarna. Det svåra vara att få ett snyggt flyt i det utan hjälper men tillslut så!

Så det närmar sig! Två filmer kvar varav den ena är Nose Work utomhussök som jag iskallt räknar med att han sätter på första försöket. Ett sista moment att lära in då... Spanat igenom listan och har faktiskt ingen aning om vad jag ska välja. Men det lutar åt antingen ett rallymoment i högerhandling med en serie av snurrar i olika riktningar eller "footsie", d.v.s. han går under mig mellan mina ben med tassarna på mina fötter, det ska vara en viss sträcka som vi går så. Time will tell =)

Inga kommentarer: