söndag 5 oktober 2014

Tyfon och hemsk krasch =´(

Formel 1 är bland det bästa som finns och nästan alltid kul att se. Med vissa undantag, t.ex. idag. En rad olyckliga omständigheter (tyfonväder med enorma mängder regn, en kranbil på fel plats, ett tveksamt beslut från tävlingsledningen mm) ledde fram till en fruktansvärd krasch. Jag har följt F1 i minst 12 år och dagens krasch är nog en av de värre jag sett. Bara det att TV-produktionen valde att knappt visa något alls, varken från före, under eller efter kraschen, är ett tecken på att det var en väldigt allvarlig olycka.

Bianchi vattenplanade i utgången av en höghastighetskurva (Dunlop på Suzuka) och kraschar rakt in i en kranbil som håller på att forsla bort en bil som kraschade några varv tidigare på exakt samma plats. Bianchis bil kommer i hög fart och trycks delvis in under kranbilen. Say no more...

Loppet fick avbrytas så att ambulans och helikopter kunde ta sig in på banan och köra den medvetslöse föraren till sjukhus. Det har varit oroväckande tyst kring Bianchis tillstånd och det enda man gått ut med är att han under dagen opererats för allvarliga skallskador.
Nu är det bara att hålla tummarna för Jules Bianchi (fransk förare hos Marussia) och hoppas på att han först och främst överlever och att han även blir helt återställd. Får vi se den talangfulle föraren i F1 i framtiden igen är det ett mirakel men just nu håller F1-världen andan i väntan på besked. Kom igen nu Bianchi!!!

Jules Bianchi

Inga kommentarer: