fredag 20 mars 2015

Swimming dogs

Jag försöker plantera så mycket friskvårdstänk som möjligt hos mina kursare och ett led i det var en kväll med prova-på-sim. Intresset var större än väntat och det blir ytterligare ett tillfälle i april (endast åhörarplatser kvar).

Deltog gjorde en labbe, en collie, en schäfer och en ridgeback. Det var väl egentligen ingen av hundarna som hade några planer på att självmant gå ner längs rampen och hoppa i plurret ;) Men med lite lock och pock och olika lyfttekniker kom hundarna i och fick börja med att vara stilla intill kanten för att vänja sig vid situationen. Sedan släpptes hunden ut i bassängen med två linor kopplade till flytvästen för att ha kontroll. Det blev vilopauser med jämna mellanrum och sen vart det bråttom upp på rampen för att skaka av sig allt vatten!
Första gången en hund simmar i bassäng handlar det främst om att hunden ska få en positiv upplevelse för att sedan kunna bygga vidare med mer regelrätt simträning.


Jag misstänker att det var ett gäng trötta hundar som sedan somnade gott när de kom hem =)

2 kommentarer:

Linn sa...

Hade jag bott nära hade jag anmält mig till det här direkt! Visst vi har strömsholm där man kan boka privat, men det känns bra att vara flera och kunna alternera lite mellan hundarna också.

Susann sa...

Det kommer fler tillfällen så du får väl kombinera med nåt annat här i krokarna =)
Ja, kul att se olika hundar, alla reagerar olika och har sin egen simteknik.