lördag 20 januari 2018

Sista kurstillfället

Igår var det dags för sista kurstillfället på Atles kurs, det blev ju inställt precis innan jul. Nu var kursängen full av snö så vi höll till på vägarna intill, bra med lite platsbyte. Och därmed inte en enda lösspringande hund som kom fram!

Vi tränade på:
  • Förlängd ögonkontakt - gick jättebra så länge han mellan övningarna fick kika sig runt och checka av att inga monster var i närheten.
  • Sitt kvar med störningar - gick helt ok, han har lite svårt med stadga rent generellt och framför allt i situationer där han inte är helt bekväm. Att bli tillsagd att stanna kvar medan jag går bort från honom och han blir själv kvar med människor och vovvar i närheten är ju asläskigt tycker Atle. Antingen kommer han farandes efter mig eller så sitter han kvar men piper/gnäller. Därför körde jag inte på så stort avstånd utan jobbade istället med andra svårigheter som tappa godis, vifta med leksak etc.
  • Gå fram och hälsa på/prata med instruktören medan hunden sitter vid sidan - ja, alltså Atle vill ju inte hälsa så han gick exemplarisk fot och satt i fotposition medan jag hejade på instruktören och sen följde han gladeligen med mig där ifrån ;)
  • Inkallning - ganska lätta övningar så det gick bra, han är duktig på inkallning. Testade även att kalla in honom när han stod och spanade på sina kurskamrater, det gick bra det med =)

Annars då? Anledningen till att vi går kursen är ju att han behöver träna i grupp och inte bli rädd eller förbannad (eller frustrerad av alla känslokrockar, för där ligger en stor del av Atles problematik) på de andra. Det funkar ju på avstånd men vi är inte nere på det avstånd jag vill ännu. Sen beror saker och ting fortfarande väldigt mycket på dagsform hos den här hunden, det kan vara jäkligt svårt att veta var man ska lägga ribban från dag till dag. Men igår jobbade vi stundvis rätt nära ett annat kursekipage så det går ju om förutsättningarna är rätt.
  


Vi gick för instruktören Mari Ringkvist (som själv har dvärgschnauzer) hos Glada Jyckar i Bromma. Har bara gott att säga om kursen, vi kommer garanterat tillbaka!

Inga kommentarer: