söndag 9 september 2018

Egenkomponerad slinga i Femundsmarka

Min favvoled från förra året gick i Femundsmarka, mellan Rundhögda och Lifjället. Nu blev det den igen men den byggdes på till en rundslinga denna gång. Atle började med att spana på renar borta i fjärran. I år tycker jag att det mest varit jakt i hans reaktioner på renarna, förra året kunde han bli rädd och göra mer kraftiga utfall än vad det blev nu. Renarna försvann efter ett tag och vi klafsade fram över myrarna innan det började slutta uppför och det blev torrare.


Det blir ingen godkänd vandring utan porlande vatten ;)
Efter ett tag var det nya marker och planen var att äta vid en liten sjö som fanns på kartan. Vi vek av från leden och hittade till slut sjön. Intill sjön fanns Sushögda, det får garanterat bli en tur upp där någon gång!

Oledat är skoj tycker Atle =)

När man ska fota hunden och själv blir fotad haha ;)


Lunch with a view!

Att ha en targettränad hund är bra i många sammanhang men ibland kan det bli lite fel också. La ut mitt sittunderlag på marken och Atle trodde det var en target och slängde sig genast ner på sittunderlaget.Efter vilan skulle vi fortsätta gå oledat en bit tills vi kom på en led som ledde tillbaka till vägen. Tur det inte var dimma för då hade vi fått lita på kompassen. Och förhoppningsvis sett stupet i tid hehe....


Extremt lättgångetBjörkrace

Något Atle alltid gör under vandringarna är att inhalera så mycket kråkbär som bara går och att köra 1-2 björkrace. Ni vet inte vad björkrace är? Jo, det är när man sliter upp en kvist från en dvärgbjörk och sen springer ärevarv med den i munnen. Fort, fort, fram och tillbaka =) Jag försökte förklara att vi befann oss i nationalpark och att man inte bara kan förstöra naturen sådär, men det gick inte helt fram...

Oerhört frustrerande att inte minnas vilken topp jag fotat här, den ser ju rätt lockande ut!


Gick inte riktigt att fånga på bild men det här var en liten oas som bara dök upp! Rena rama gräsmattan med porlamde vatten som rann ner i dalen. Och utsikt bort mot Femunden med omnejd.


Så nära en ståbild man får på den här hunden, här i huset läggs ingen tid på att träna utställnings-stå. Vi upptäcker fjällen istället!


Här har vi hittat leden som går tillbaka till vägen och bilen.

Femundsmarka börjar kännas som ett säkert kort! Det här var en fin och lättvandrad slinga, även utanför lederna. Den kan byggas på ytterligare, jag har redan en plan i huvudet fär nästa gång =) Tror det blev runt 9 km den här dagen.

Inga kommentarer: