torsdag 22 augusti 2019

Rally fortsättning

Efter tre kurser i nybörjarklassen så blev det äääntligen en fortsättningsklass dagtid som jag kunde gå! Självklart hos Linda på Hundorado =) Första tillfället gick över förväntan, jag är faktiskt imponerad av Atle. Alltså, rallymomenten var allmänt slarv haha men det jag är så nöjd med är att han klarade av själva miljön, i en för honom stor grupp och där två av hundarna tyckte väldigt mycket om att höra sin egen röst... typ heeela tiden... Atle tycker det är jobbigt när hundar skäller, och speciellt så nära honom. Det har blivit bättre med åren och det här var ju ett eldprov kan man säga.
Även om han uppförde sig bra så är han ju ändå inte helt trygg och därmed rätt gasad vilket gör att han utför momenten i någon slags raketfart och då blir det slarv. Men det brukar bli bättre med det efterhand, när han landar mer i gruppen.

Det senaste åren har jag mest tränat rallylydnad på själva kurstillfällena, han har ju kunnat momenten och därmed har det inte funnits så mycket att slipa på här hemma. Men i och med att han är rätt gasad på kurs så smyger det ju in i utförandet av momenten och jag märker nu att när jag faktiskt tränar här hemma så blir han rätt gasad här också. Inte en helt önskvärd utveckling... Det är alltså hög tid att träna massor på hemmaplan för att få tillbaka lugnet och därmed precisionen i utförandet.

Det vi behöver träna på till nästa vecka är stå, det kan han faktiskt inte alls. I nybörjarklassen är det ju bara en skylt med stå så där har jag liksom fuskat mig fram genom att bara locka upp honom i stående. Men nu kommer flera skyltar där hunden verkligen måste ha förståelse för momentet och då går det inte att fuska sig fram längre ;) Träning, träning...

Övriga raser med på kursen var finsk lapphund, labradoodle, jack russel, sheltie och chihuahua.

Inga kommentarer: