onsdag 3 mars 2021

Olycksdrabbad fjälltur online

Jippie, jag har väntat så länge på den här kursen och det var med nöd och näppe jag lyckades knipa en av de få platserna!!! "Akutssjukvård i fält" hålls av Fjällveterinären Anna Pamuk och normalt sker kursen ute på fjället. Men i pandemitider blir den nu av online och jag har scannat hemsidan på uppdateringar sedan i höstas och ändå var det på håret att jag inte fick plats.

Vi ska alltså ut på en virtuell fjälltur, en väldigt olycksdrabbad sådan! Under turen sker olika grejer och vi som deltagare kommer på förhand få varsitt "case". T.ex. att när vi är vid stupet med fin utsikt så flyger en fågel förbi. Atle kastar sig efter fågeln, trillar ner på en avsats och bryter ett ben. Det finns ingen teckning, fjällräddningen i området rycker inte ut för hundar, du har två dagsmarscher till bilen och sedan flera timmars körning till närmsta veterinär. Vad gör du?
Den här kursen handlar alltså inte om hur du plåstrar om ett sår på hunden utan vad du gör med allvarliga och livshotande skador och i fösta hand skador som är kopplade till fjällmiljö där allt hänger på DIG för ingen kan hjälpa dig i närtid.

Så nu är det bara att vänta till slutet av maj på denna heldagskurs!

Inga kommentarer: