måndag 1 mars 2021

Sportlov och hundsportlov!

Landade i Orsa i fredags och hade glömt ta med Atles huvudkudde. Atle. Kan. Inte. Sova. Utan. Huvudkudde. Det uppstår KRIS! Tänkte att det gör nog inte så mycket för här i Orsa sover han ändå alltid i sin korg. Men näe, såklart inte denna gång när jag glömt kudden... Första natten var en kamp om min kudde och jag kan säga så mycket som att jag INTE kommer glömma hans kudde igen framöver haha!

Roat mig med fönsterhopp också, så kan det bli när ingen av husets ytterdörrar (eller snarare låsen) vill samarbeta, inte inifrån i alla fall! Atle tyckte inte att det här var normalt beteende av hans matte. Själv tycker jag ärligt talat det är rätt kul med sådana här udda inslag i vardagen =)

Atle deltar i "Hundsportlov 2021", han ska utföra 4 av 16 aktiviteter (ynka 4 ska vi nog klara av!) med olika inriktningar, då får han medalj =) Denna gång valde jag detta framför löpning/långpromenad eftersom han nyss drabbades av ett fjärde jävla sår i tassen. Egentligen har det bara varit ett äkta sår och de övriga tre har varit typ infektioner i huden mellan trampdynorna, han får lätt det när det är blött och skitigt ute under längre perioder. Det är bara det att större delen av tiden har det varit torrt och kallt så jag börjar klura över om det finns nån annan orsak... Då landar vi på t.ex. allergi så jag väljer att för närvarande inte klura vidare så mycket på det där. Får se till att nitiskt hålla pälsen kort runt tassarna, spola rent efter varje promenad, torka torrt och vid minsta tecken på irritation lägga tassbandage med alsollösning för att rengöra och torka ut. Vill även minnas att när det förr var som värst med det här så hängde det ihop med torrfodret han åt då, han blev problemfri när han käkade hemlagat. Hela januari och en bit in i februari käkade han faktiskt torrfoder eftersom både köksfläkt och ventilationssystem låg nere hemma och då går det inte att ställa sig och laga hundmat på spisen, man liksom kreverar av doften från kött, organ/inälvor osv! Håller på att ställa om till mer hemlagat nu så bara att hålla tummarna! Han har iaf klarat sig helt utan krage de senaste dagarna och idag är första dagen han inte naggar på tassen efter promenaderna =)

2 kommentarer:

Linn sa...

Ursäkta men vart var kudden när han var här? Va va va? Med vänlig hälsning, en som inte hade en egen kudde under hela tiden..

Susann sa...

Hahaha! Jag tror inte det var ett problem redan då, en egen kudde fick han först senare. Så nu vet jag vem jag ska skylla på för att detta beteende uppstod ;)