söndag 5 september 2021

Ösjökläppen / Krovvetjahke

I tisdags skulle det bli svalare väder så det fick bli en tur till Ösjökläppen som jag började planera i huvudet under gårdagens tur. Vi utgick från Walles idag också och första delen av leden hade samma sträckning som vi avslutade med igår, men sedan vek vi av bort mot Ösjöstugan. Det var svalt och en del vind, dessutom flög det lätt regn i luften till och från. Leden följde en bäck och längs bäcken blev det lunchpaus. 

Sen gick vi vidare och nu blåste det på bra. Tanken var att gå upp oledat på Ösjökläppen men vädret var väl sisådär med all vind och lätt regn till och från. Alternativet var att gå mot Ösjöstugan och sen tillbaka men topptur är väl oändligt mycket roligare! Vi vände tillbaka och började gå uppför, det var lite väl mycket växtlighet och jag tänkte liksom inte göra en "Grönfjäll" igen, det gällde att hitta lite mindre växtlighet. Sakta men säkert gick det uppför och vinden ökade.


Puh, till slut var vi uppe och det blåste så pass att det inte blev någon längre stund på toppen. Men fint var det och hade det varit bättre väder hade jag gärna knatat runt där uppe, men det fick sparas till framtiden.

Atle är först upp och tar sikte på toppröset!


Försökte fånga vädret på bild


Sen bar det av neråt och topp-ploppen fick ätas ett hack längre ner, det finns en gräns för vad man råddar med i sånt där väder. Lite fika blev det vid foten och medan vi satt där började vinden lugna sig. Jaja, ingen topptur utan halv storm ;) Sen bar det av tillbaka samma väg vi kom. Vid bilen väntade belöning i form av pannkakor med grädde och hjortronsylt.
Dryga milen med topptur på 5,5 tim, tja det tar sin lilla tid... Men även denna dag blev det en bra tur!

Inga kommentarer: