onsdag 3 november 2021

Skitväder

När man har sovit så mycket som man behöver och plötsligt vaknar normal tid när det fortfarande är mörkt, så är det rätt mysigt att bara gå upp, tända lite ljus och göra varm choklad med vispgrädde (och bli halvt spyfärdig för man inte är van vid den typen av sockerchock en tisdagsmorgon haha). Morgonpromenad i regn (har typ inte haft uppehåll sen jag kom hit...) och sen in och ta en chailatte och fortsätta läsa den riktigt bra deckaren och sen ta tag i livet som egenföretagare och jobba några timmar fast att man är ledig. Det där med "ledig" försvann för 14 år sedan. 

Efter lunch stod långpromenad på schemat och det blev jättemysigt. Ehhh, nej. Det blev KLAFSIGT. Så pass klafsigt att jag fick psykbryt och valde att snedda. På hyfsat okänd mark i Dalaskogarna. Var det en bar idé? Nej. Det visade sig vara ett stort jävla kärr och jag fick ännu mer psykbryt. Kan man bara få gå en långpromenad utan klafs, klafs, klafs? Tydligen inte.


Hemma blev det dusch av något som borde vara en dvärgschnauzer men snarare föreställde ett träskodjur eller skitigt skogsväsen. Lite mer läsande i boken och en sprakande eld. Träskodjuret fullt sysselsatt med ett tuggben.


Det går ingen nöd på oss men några minusgrader, lite snöflingor och en sol hade varit nice =) Det är ju så galet varmt att det är perfekt fjällvandringstemperatur men regnet slutar ju inte strila...

Inga kommentarer: