onsdag 21 september 2022

Mojskläppen

Efter Vättafjäll och Volldagshögda på varandra fick det bli en vilodag med sedvanliga våfflor vid Djupdalsvallen. Lite shopping i Funäsdalen och slappande och nästa dag var det dags för sista turen. Nu var det kallt och is på bilen så var lite osäker på hur länge Atle skulle palla att vara ute utan att frysa ihjäl.

Utgick från Walles och gick upp mellan Hästkläppen och Ramundberget. Sen fortsatte vi vidare och hade jag vetat att det skulle bli någon form av rekord i klafsande så hade jag valt en annan tur... För egen del är det inte hela världen, mina kängor tar inte in vatten och så länge kängorna inte sjunker ner över skaftet så är det lugnt och mest ett irritationsmoment. Men för Atle blir det dels jobbigt att ta sig fram och han blir ju dyngsur och så bara ett fåtal plusgrader på det = kallt.Här går även sommarleden men det finns ingen stig, bara klafsig myr. Normalt funtade människor har nog vänt vid det här laget haha.

Det var en rovfågel som tittade förbi då och då under hela turen. Den kanske var sugen på dvärgschnauzer =)Till slut var det dags för lunch och vi lyckades välja ett ställa där det konstant passerade renar. Jätteavkopplande att försöka äta och samtidigt ha koll på den fyrbenta jaktmaskinen... Men han skötte sig bra =)
Efter lunchen gick vi upp på Mojskläppen och det måste vara den första topp jag varit på utan toppröse. Började återigen fundera över om ingen går här för det var bannemig klafsigt även uppepå!
Atle hittade två fina renhorn som fick följa med hem.


Sen bar det av tillbaka i kylan. Det var total avsaknad av höstfärger på fjället denna gång. Det här var månadsskiftet aug/sep och det brukar alltid börja synas då även om den riktiga färgexplosionen är mitten av sep. Men bra väder hade vi och favvoturen blev Volldagshögda =)

Bye, bye Funäsfjällen för denna gång!

Inga kommentarer: