fredag 2 december 2011

Snart helg!!

Aldrig har en helg varit så efterlängtad, jag somnar snart stående... Fullt upp hela tiden, tur att jag har en fyrbent assistent som kan rycka in ibland. Täppas har agerat "diplomathund" som det kallas, till en rädd liten tik som skäller på andra hundar. Han är så duktig med rädda tikar, tar det lugnt ser till att sysselsätta sig med allt annat än att visa intresse för tiken. Ibland har han ju t.o.m. blivit smått påflugen av små rädda tikar (ja, inte under våra träningspass då, utan på promenaderna här hemma) och han bara står där och gäspar stort även om tiken hänger i öronen på honom. Skulle det däremot vara en kaxig tik som beter sig så, ja då är stubinen betydligt kortare! 

Idag har vi hunnit med ett spår och vi pysslar också med Furface Julkalender! Maria har kommit på en sån bra idé, en julkalender för hund. Dock består inte varje lucka av en godis utan en uppgift som man tillsmamans med hunden ska lösa under dagen. Alltså totalt 24 uppgifter.
Igår var det "skattjakt" d.v.s. man skulle tappa några föremål på promenaden och när man sedan kom tillbaka samma väg skulle hunden hitta dem. Jag tappade (slängde iväg) en tändsticka, en kotte med min doft och en hårsnodd. Hårsnodden la jag ovanpå en mur men han hittade den ändå ;)
Idag är uppgiften "kropp och tanke", under promenaden ska hunden göra en balansövning, en nosöving och ett valfritt trick. Täppas fick balansera på stenar, leta kottar med min doft på och snurr runt åt båda hållen. Julkalendern hittar ni HÄR den finns i menyn längst ner till vänster.

Orsa next!

1 kommentar:

Annika Branderud sa...

Vilken underbar idé med julkalender för hund!

Attans att jag inte sett det här tidigare! Vi får följa julkalendern i januari i stället. :D

Men det kanske vore en affärsidé att göra en vanlig kalender för ett helt år och skriva in en liten ruta varje dag under året vad man ska göra med hunden. Så kan man anpassa lite efter årstider, högtider etc. Det vore ju fantastiskt bra! =) Tycker det är så svårt ibland att variera sig i sina övningar, kreativiteten tar liksom slut ibland. :P