lördag 25 juli 2015

Smögen

Har varit en vecka på Smögen. Finfint väder men blåsigt och ruskigt kallt i vattnet så bad var bara att glömma.

Balkongen ligger ju mitt emot Sea Lodge där olika artister brukar spela under sommaren. Det brukar vara rätt bra drag så jag är glad att jag inte har en ljudkänslig hund. Täppas ligger gärna på balkongen och lyssnar och ibland sjunger han med genom att yla lite. I år ylade han ikapp med Hoffmaestro men Uggla var tydligen inget i Täppas smak...

Det här ser ju ut som en lugn och fridfull vilostund men i själva verket spelar Hoffmaestro 50m bort. Havet blåser rakt på så tröja och filt var mysigt.

Hoffmaestro on stage

Från balkongen finns det så mycket spännande saker att se som han inte är van vid. Stora fiskebåtar, dånande ribbåtar, racerbåtar, vanliga båtar, kanoter, SUP, skränande fiskmåsar, vågor som skvalpar, vinden som viner i segelbåtarnas master etc. Han har fullt upp med nya intryck.

Off Shore Race

Sommartid är Smögen ett inferno av folk och hundar så vill man ha lite lugn och ro får man ge sig ut på klipporna, dit turisterna inte hittar. De avviker nämligen inte från sträckan mellan de stora parkeringarna och shoppingbryggan ;)

Morgonpromenad!En näckrosdamm på klipporna.

En fin stig på några km som leder ut på en udde. Här brukar Täppas träffa sin gamla portisdam.

Utsikt från balkongen över ett blåsigt hav.


Täppas blev minst sagt förolämpad när det en dag kom framspringandes en liten tjej som trodde att Täppas var en get. Jag vet inte riktigt hur hon tänkte men vid närmare eftertanke är han ju inte helt olik en liten killing.
 
Tja, de har ju skägg. Och ibland beter sig Täppas som en bergsget när han klättrar omkring bland klipporna. Men mig veterligen har han iaf inga synliga horn i pannan ;)
Efter en vecka på Smögen är geten nu tillbaka i Orsa igen. En vecka kvar på semestern, sen är det slut på slappandet... 

Inga kommentarer: