fredag 14 april 2017

Älgafallet

I måndags bar det av till Smögen och det är en ganska lång bilresa dit, iaf med Atles mått mätt. Och framför allt när rutten denna gång gick via rallyland istället för raka spåret. Så det fick bli lite olika depåstopp på vägen för att dränera valpen på energi ;) 

Ett av depåstoppen blev vid Älgafallet, ett fint vattenfall med 46m fallhöjd. Vattenfallet ligger i norra Bohuslän, exakt på gränsen mellan Sverige och Norge. Vid fallets topp finns en bro och står man mitt på bron kan man ha ena benet i Sverige och det andra i Norge.

Vid fallets topp

Superfint med vattnet som forsar i zick zack

Det går en stig från fallets topp ner till basen men man kan även ta bilen ner och runt. Normalt hade jag valt stigen alla dagar i veckan men med en halvgalen Atle som tror han är en bergsget som kan flyga och hoppa både högt och långt så kändes inte stigen aktuell haha! Atle skulle ha brutit alla ben i kroppen innan vi kommit halvvägs... Så det fick bli bilen.
Gick stigen fram till fallet och spanande runt lite (Atle hajar inte riktigt mattes vattenfallsmani) och när vi var tillbaka vid bilen fick Atle smaska fiskben (alltså ett tuggben gjort av fiskskinn) medans vi tvåbenta åt kladdkaka från "Grön Ko". Gottigott!
Om jag tar 30 bilder kanske han sitter still på iaf ett utav dem haha! Får jobba lite på stadgan..
Älgafallet blev resans sista depåstopp och sen bar det av vidare. I övrigt försökte vi hitta en borg utanför Karlstad men den verkade ha gått upp i rök. Och naturreservatet i Åmål råkade vi bränna förbi med bilen.. Men vi stannade vid vårt kvarncafé där vattnet forsar förbi och Atle hade nog gärna plaskat lite om det funnits nåt bra ställe. 9 timmar efter starten från Täby var vi framme på Smögen!

Inga kommentarer: