tisdag 22 oktober 2013

Friskvårdsterapeut, block 2

Vi har pysslat med en hel del repetition av palpation och massagegrepp. Nu när vi tränat hemma (även om det inte blivit så mycket som planerat då Täpp varit sjuk) så kändes det betydligt lättare denna gång när allt hunnit landa lite. Vi fick även genomgång av ytterligare massagegrepp och även grundläggande stretching. 

Vi fick ganska bra tips om hur man kan jobba med hundar som är så stressade att de inte kan ligga still under massagen. Jag hade t.ex. en beagle och en vorsteh som inte alls ville lägga sig ner på sidan men tillslut så låg de ändå där, helt avslappnade =)

Vi fick träffa en dobbis som redan vid 15 mån ålder var trasig i kroppen p.g.a. för röjig lek med andra hundar. Tänk er den fart dobbisar får upp och så springer de in i varandra och tacklas, faller omkull, gör kullerbyttor mm... Även om det är ren lek och hundarna har jäkligt kul så är det inte säkert att de håller för de krafter som blir vid en "frontalkrock". Vridna kotor, sprickor i skelettet mm.

Tyvärr missar jag imorgon onsdag, eftersom det är spårkurs. Men det känns ändå som tur i oturen, morgondagen handlar om beteende, stress och mentalitet. Det känns trots allt som om jag har rätt bra koll på de bitarna. Det hade varit värre att missa "rena" friskvårdslektioner.

Det var en snabbrapport, jag är helt slut efter två fullspäckade kursdagar och sen egna kvällskurser ovanpå det. Imorgon bär det av till Kungsör, är det någon gång Täppas ska plocka fram sin bästa spårnos så får han gärna göra det nu!

Inga kommentarer: