fredag 29 oktober 2010

I käften på en riesen

När jag var ute på promenad med Täppas imorse så kom det två hundar längre fram på vägen, en riesenschnauzer och en dvärgpudel. När dvärgpudeln ser Täppas sätter den fart mot oss och börjar skälla. Suck, tänker jag, stannar och tar in Täppas bakom mig för att kunna hindra hunden från att komma fram. Var osäker på om det var en hanhund eller inte och hanhundar ska under inga omständigheter fram till Täppas.
Ägaren ropar ilsket in pudeln som lite tveksamt vänder och springer tillbaka. Ägaren kopplar inte pudeln utan fortsätter mot oss. Jaha, tänker jag tror han att pudeln kommer fixa att gå förbi oss lös? Samtidigt som jag tänker det så kommer pudeln i full fart skällandes mot oss igen. Denna gång stoppar jag pudeln med mitt ben så att den inte når fram till Täppas. Täppas håller sig lugn bakom mig och när jag schasat iväg pudeln vänder jag mig mot Täppas för att belöna honom. Precis då hör jag ett ilsket vrål och ser i ögonvrån riesenschnauzern som kastar sig fram (med ägaren släpandes efter) och smäller ihop käften 2cm från Täppas huvud...
Känner att nu får det vara nog, ska min hund behöva stå ut med att bli trakasserad av ägarens BÅDA hundar??? Vänder mig ilsket mot ägaren men då gör riesenschnauzern ett nytt utfall, jag sliter undan Täppas i sista minuten och lyckas få tag i selen och lyfter upp honom. Ägaren lyckas få med sig riesenschnauzern därifrån och gapar på den att den är dum i huvudet osv.. Pudeln fortsätter att skälla på mig och Täppas men efter en helvetesblick från mig springer den iväg.

Jag släpper ner Täppas och inser först då hur rädd han är. Han brukar inte ta åt sig av sådant här men riesenschnauzern menade allvar och troligtvis kände han det. Jag vet inte om jag förstärkte rädslan när jag lyfte upp honom. Är inte alls för sådant men hade riesenschnauzern klippt Täppas över huvudet (eller någon annastans) så hade det sagt kras. Han gick som en zombie resten av promenaden och ville inte ha godis. Typ "chock light".. Men så fort vi kom hem och busade lite så släppte det och han är nu som vanligt igen.

Nu har vi precis anlänt till Hällefors för sista helgen i specialsöksutbildningen. Både Täppas och jag ska göra slutprov, men mer än så vet jag inte. Något som är bra är att vi har en riesen i gruppen, lika bra att låta honom se/träffa en riesen så snart som möjligt för att se hu han reagerar.
Nä, nu ska jag gå iväg till HundCampus. Även fast jag inte vet hur det praktiska provet kommer bli så är jag inte alltför orolig för det, det är bara att lita på att Täppas fixar det :) Mitt prov däremot är jag inte lika säker på haha, det har mest blivit sista minuten plugg. Men det mesta sitter nog i huvudet efter 8 helgers träning.

En bild från November förra året när vi gick grundkursen och Täppas provar plattformen för första gången.

1 kommentar:

Linn sa...

Äsch, det är väl skillnad på att lyfta sin hund (eller göra vad f*n som helst egentligen) i en nödsituation. Man kan ju inte gärna låta hunden bli biten och säga att man inte vill ömka hunden.. Men förbaskat trist att det ska behöva hända :(

Hoppas ´provet gick bra, men det tvivlar jag inte på :)