söndag 24 april 2011

Smögen

Påskhelgen tillbringades alltså på Smögen. Det gick rätt bra utan el, det var ju tack och lov bra väder, solen värmde upp lägenheten under dagen. Största problemet var nog att hitta mat till mig, utan el går det ju inte att laga något. Och försök vara vegetarian i ett fiskesamhälle där alla restauranger bara har fisk och skaldjur... Men jag har levt på bröd, frukt, grönt och vita bönor i tomatsås, man får inte vara kräsen haha!

Täppas gick husesyn i lägenheten och den blev nog godkänd. Trappan upp till övervåningen är hal och jag trodde han skulle slira nerför den några gånger innan han fått in tekniken, men det gick bra.
Favoritplatsen blev nog balkongen där han kan ligga och kika på fiskebåtar, det var väldigt spännande! En dag kom två kanoter förbi och då blev det liv i luckan (han har nog aldrig sett kanoter förut). Kanoterna klassades uppenbarligen inte som spännande båtar, han bad dem dra dit pepparn växer ;)
Sjöräddningen har sin lilla stuga mitt emot lägenheten men de hade inte mycket att göra. Såg dem bara rycka ut en gång när en segelbåt gick på grund.


Utsikt från balkongen

Täppas har hjälpt till att montera ihop möbler på sitt eget lilla vis (d.v.s. han har slitit sönder kartongerna som möblerna låg i), han har fikat på stora promenadbryggan, gått långpromenader och vandrat på klipporna.

På lördagen var det dock slut på långpromenaderna. Vi var ute och gick på klipporna och skulle nerför en trappa, ibland finns det trappor där det är för brant. Täppas öste på nerför trappan men på sista trappsteget fastnade han med bakbenet i ett mellanrum mellan plankorna i trappan. Han skrek rejält, fick panik och försökte vända sig om för att ta sig upp igen. Tänkte "neeej, vrid inte på ett ben som sitter fast"!!! Men på något sätt kom han loss innan jag hann hjälpa honom, dock stod han på tre ben och flåsade. Med tanke på hur han skrek och hur han vred benet så trodde jag nästan det var av men det såg inte så ut. Han fick vila och sen bar jag tillbaka honom över klipporna. Satte ner honom på plant underlag och då satte han ner tassen och gick som vanligt. Sen dess har jag inte märkt något alls, men det har bara blvit korta rundor efter det, på något sätt måste det kännas i benet även om han inte visar något.

Hann iaf ta lite bilder innan lördagsmorgonens incident. Bilderna blev väldigt oskarpa... Tror det beror på diset som fanns i luften varje morgon.

Inga kommentarer: