söndag 9 februari 2014

WRC Sweden 2014, torsdag

Hemma igen efter ett lite annorlunda Rally Sweden. Det är ju tänkt att vara ett is och snörally men den här "vintern" verkar ju ha missuppfattat sitt syfte. Det har regnat i mängder och på tvären, det har blåst, det har haglat och varit snöstorm, så tjock dimma att man knappt ser bilen framför sig på vägen och mot slutet tittade faktiskt solen fram. Allt tänkbart väder förutom smällkall vinter...

Får nog dela upp det här lite så vi börjar med torsdagen! Rallyt startade ju med en sträcka på onsdagskvällen men det började väl inte på riktigt förrän på torsdagen. Nästan alla torsdagens sträckor gick i Norge (Kirkenaer 1-2 och Finnskogen 1-2) och det skar lite i hjärtat att inte kunna se de sträckorna som jag gillade skarpt från förra året. Eftersom man inte kör Täby-Norge på en kaffekvart så hade vi siktet inställt på dagens sista sträcka SS7 Torsby 2 i Sverige.
Efter att ha kört fel, hittat fel parkering, kört fel igen och på nytt hittat fel parkering (alltså någon behöver styra upp organiseringen av det här rallyt och framförallt lära sig att rita kartor som stämmer överens med verkligheten) så kom vi tillslut rätt och med andan i halsen sprang vi fram till sträckan med bara några minuter tillgodo. Hittade bra platser vid målet och bilarna började komma in. Äntligen dags att höra det välbekanta ljudet av WRC-bilar!!!

Östberg

Ogier (Frankrike) vann sträckan och ledde med totalt 5,8 sekunder efter torsdagens alla sträckor. Tvåa låg Mikkelsen (Norge) och trea Latvala (Finland). Östberg (Norge) låg femma och Hirvonen (Finland) sexa. Måste säga att Mikkelsen var en överraskning, hade inte räknat med honom.

Sen bar det av till hotellet för att planera fredagen!

Inga kommentarer: