lördag 21 april 2012

Premiär för aktiveringspromenad

Jobbar ju även denna helg så jag har inte så mycket att rapportera om... Täppas har tråkigt men fick iaf följa med på ett av dagens jobbpass, aktiveringspromenaden! Deltog gjorde även en dvärgpinscher, en chihuahua och en hovawart.
Tanken är att vi går en promenad på 1-2 timmar och under tiden lägger vi in olika aktiveringsövningar, samarbetsövningar mm. Promenaden avslutas med fika och passivitetsträning. Detta är ju även ett bra tillfälle för hundar som behöver träning i att vistas bland andra hundar utan att bli arg, rädd vilja hälsa på allt och alla mm. Hundarna går kopplade och endast de hundar som vill hälsar på varandra.
En av de deltagande hundarna är väldigt osäker men efter ca halva promenaden var han mer eller mindre helt avslappnad och stod lugnt bara en meter från Täppas. Täppen är ju så fullständigt ointresserad så det hjälper ju också till =)
Vovvarna fick bl.a. pyssla med godissträd, följsamhet i skogen, hopp och balansövningar mm.

Jag har ju satt ett väldigt lågt pris på dessa promenader just för att jag ska kunna ha Täppas med som demohund och då automatsikt blir lite hindrad i att instruera fullt ut (Täppen är ju som han är...). Men han tog det hela väldigt piano och visade gladeligen upp hur övningarna skulle utföras, det kanske kan bli en kurshund av honom på gamla dagar ;)

Det är ganska stort intresse för aktiveringspromenaderna så vill du vara med, anmäl dig snarast!

Inga kommentarer: