onsdag 2 december 2020

Eldproven

Nu har de tre första intygen kommit från USA, Expert väntar vi fortfarande på!


Novice, Intermediate och Advanced Trick Dog

Nu har vi alltså bara de sista nivåerna kvar. Hos dvärgschnauzerringen är det "Fenomenal Dvärgschnauzer" och hos Do More With Your Dog är det "Trick Dog Champion". Båda är långtidsprojekt och den senare är tveklöst mer lockande för det är roligare moment och mer omfattande, klarar vi den nivån kommer även den här kräsna matten känna sig nöjd =) Men jag tror ändå att jag kommer starta med Fenomenal Dvärgschnauzer mest för att kunna beta av den och sen som belöning få sätta igång med Trick Dog Champion.

Jag är bara fortfarande så sjukt opepp på de här momenten. Det finns massor av moment att välja mellan men de flesta går bort av olika anledningar. Agilitymomenten går bort för att Atle aldrig tränat agility och jag har varken tid eller lust att åka till närmsta bana och starta upp sådan träning.  Utställningsmoment går bort p.g.a. jag tvivlar på att det blir godkänt om hunden svär åt och äter upp domaren haha ;) Freestyle och Heelworkprogram går bort p.g.a. för liten yta här hemma och eftersom hunden ska vara lös är det inget jag filmar ute med en reaktiv hund i ett område där det är vilda västern bland alla hundägare... Samma blir det med de flesta lydnads- och bruksmoment, de kräver stor yta =(
Så jag får sikta in mig på Nose Work och rallymoment och en del trick. Dock går även en del trick bort haha, de kräver rörelser som jag inte vill nöta igen och igen p.g.a. att Atle har en aningens rörlig patella. Sen är det inte så jäkla mycket kvar så jag hoppas vi får ihop 10 moment innan jag ruttnat och gett upp haha =)

Bara att köra igång med träningen då... eller kanske imorgon. Eller i övermorgon...

Inga kommentarer: