söndag 21 februari 2021

Lördagsgodis

Förra veckoslutets ledighet ägnades bl.a. åt att fixa massa mat, godis och kongfyllningar så det finns framöver! Hundmat och godis är ju ett känsligt ämne (för att uttrycka det milt) så kan redan nu säga att det här är anpassat efter Atle och inte på något sätt ett facit över hur det ska vara för andra hundar.

När det gäller godis behövs liksom en lagom kletig smet för att det ska hålla ihop. Jag använder oftast en bas av ris och ägg, ev. rismjöl om det blev för geggigt. Sedan tillsätts olika animalier och ibland grönsaker, rotfrukter och bär. Denna gång blev det tre olika varianter:

  • Torsk, kycklingkött och kycklinghjärta
  • Kalkonkött och gröna ärtor
  • Älgkött, renkött och blåbär
Det är även perfekt att fylla kongar och liknande med den här smeten och så in i frysen. Smidigt att ta fram när sysselsättning behövs eller bara som lördagsmums! Just nu smaskar han på en kong med kalkon/ärtfyllning.


Kycklinghjärta, Atles senaste cravings! Kanske kan tyckas lite äckligt men näringsmässigt är kycklinghjärta tiptop. Hjärta är en muskel som övrigt muskelkött, det är bara det att det inte ser så aptitligt ut för våra människoögon. 


Nötfärs, blev inget godis av det denna gång utan det blev portionsförpackat till mat istället.


Kalkonkött


Halvmjukt godis att bryta till belöningsbitar (torsk, kycklingkött, kycklinghjärta). Förvaras i frysen och tas fram i den mängd det beräknas gå åt, upptinat får det såklart bo i kylskåpet.

Inga kommentarer: