torsdag 26 maj 2022

Ledig långhelg

Landade i Orsa i tisdags kväll och är ledig veckan ut =) Korna har anlänt och i år är det kor med nerverna utanpå och diverse märkliga beteenden för sig. Det går ju alltid kor här på tomten och det brukar gå bra men dessa kor gör "skenattacker" i full fart när man närmar sig och Atle blir jätterädd när 10 kor kommer dundrandes rakt mot honom. Enda vägen ut på promenad är via vägen längs kohagen och det finns inga avstånd att laborera med... I morse började han morra på kor i en annan hage när de rörde sig och jag har inga som helst planer på att bygga upp utfallsproblematik mot kor (då är inte steget mot hästar, får etc heller långt bort) så nästa promenad stoppade jag in honom i bilen och parkerade 5 min här ifrån för att starta och sluta promenaden där. Ingen långsiktig lösning men det får bli så tills jag har en bättre plan. 

Längre fram längs den här stigen kom två tranor spatserandes och de tyckte gott att jag och Atle kunde flytta på oss vilket vi också gjorde medans de gick förbi haha. Roliga fåglar =)


Regnskurarna avlöser varandra och igår skulle vi gå en sväng nere vid sjön. Himlen öppnade sig och Atle höll på att vända om mot bilen, fy för regn liksom. Men så fick han syn på sjön och regnet var som bortglömt, han dundrade fram till strandkanten och plaskade runt så vattnet skvätte. Helt dyngsur skulle vi sen fortsätta promenaden men då kom han på att det regnade (fy för att bli blöt liksom) och han tyckte vi kunde gå till bilen istället. Jag försökte hålla mig för skratt och förklarade att han hade ju just blött sig själv från topp till tå i sjön men han gav mig en blick som sa "du fattar ju ingenting, då badade jag ju, nu regnar det vilket är en helt annan sak" (medans sjövattnet fortfarande rann i strilar från pälsen haha). Ja, det slutade i alla fall regna och solen tittade fram så det behövdes ingen vidare övertalning för fortsatt promenad. 

Inga kommentarer: