fredag 4 mars 2011

Gastro-coloskopi

Då var en lite groggy Täppas hemma igen då :) Undersökningen gick bra, prover har tagits och skickats på analys men det dröjer 1-2 veckor innan jag får svar.
Dock kunde ju vetten se en hel del med kameran och tyvärr såg det inte tiptop ut därinne :( Det är inflammationer i både magsäck och grovtarm samt flera sår i magsäcken. Inflammationen kan tydligen orsaka små sår men de här såren var djupare än "normalt".
Vetten kunde inte säga någon direkt orsak till det som hittades, provsvaren måste inväntas. Men han gissade på allergisk reaktion på fodret, ett foder som inte ska gå att vara allergisk mot... Men inget förvånar mig längre.

Hur som helst står han nu på ett medicinskt schema. Tre olika mediciner som ska ges på olika tider i förhållande till måltider, medicinerna får inte ges tillsammans med varandra, det ska gå en exakt tid mellan de olika medicinerna osv. Ska jag ta ledigt på heltid eller?

Men det kunde varit värre. Trollet är bäst på alla sätt och vis, pigg och glad trots alla "krämpor", vi ska nog fixa det här också!!

2 kommentarer:

Maria/Furface sa...

Jaa, ni kommer fixa det här och medicineringen blir en rutin. Vi håller alla tummar och tassar!

Susann sa...

Tack, tack :) Han blir nog bra, kan ju inte missa rallymixen!