onsdag 28 december 2011

Etologistudier?

Boken jag skrev om väckte på nytt liv i mina funderingar på etologistudier (etologi = läran om djurs beteende och orsakerna till det). Har kollat runt lite som hastigast och det verkar finnas lite olika alternativ.

1. Det som känns mest lockande är egentligen ett treårigt program "etologi och djurskydd" på SLU i Skara. Det som känns mindre lockande är att flytta till Skara i tre år och därmed även lägga ner DogSpirit. Jag har inte jobbat arslet av mig i 3,5 år för att sedan bara "ge upp" allt... I så fall ska jag ju sadla om och efter den utbildningen börja jobba på djurpark, med forskning eller liknande. Eller ge mig på mer avancerade delar av hunderiet.

2. En utbildning på deltid en vardagkväll i veckan under hösten på Stockholms Universitet, "hundens evolution, genetik och beteende, orienteringskurs". Låter kul men kan jag avvara en jobbkväll i veckan under hela hösten (ekonomiskt)?

3. En kurs på distans hos Linköpings Universitet "Hundens beteendebiologi 1" eller "introduktion till etologi". Den senare är jag bara lite rädd att jag inte kommer få ut nåt av, tittar jag t.ex. på kurslitteraturen så har jag redan betat av det där i hundpsykologiutbildningen... Så kanske hundens beteendebiologi då?

Sen är frågan om jag har tid... Visserligen är flera av ovanstående kurser bara på halvfart men jag drunknar ju normalt i jobb så hur ska jag dessutom hinna med plugg??

Är det förresten någon som gått någon av ovanstående utbildningar eller som kan tipsa om något annat?

Jaja, sista anmälningsdag är 15 april så jag har ju lite tid på mig att fundera =)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ulla-Britt Östlund går 2 av dessa utbildningar, tror även Maria Ahola går bägge?? http://ub.cellos.se/#post52

Linn sa...

Såg att hundkonsulten i Kalmar ska ha en etologiutbildning för Lasse Fält på 4 tillfällen 2012. Jag skickade in intresseanmälan iallafall :)

Linn sa...

(Du hade sett den om du vore med på fejjan och hade Kerstin/Prickiga hunden som vän. Just sayin..)

Susann sa...

Linn - jag skickar en intresseanmälan jag också. Och jag kan väl inte stå emot fejjan längre, så fort jag piggar på mig får jag väl gå med ;)