måndag 20 februari 2012

RallyMixinstruktör Startklass

I helgen har det varit instruktörsutbildning i RallyMixens Startklass (steg 2). Så vad skiljer Startklassen från Träningsklassen (steg 1)? Ja, det är ju såklart ett gäng nya skyltar, lite svårare denna gång. Skyltarna är betydligt mer agilityinspirerade nu t.ex. hopp, slalom, tunnel osv. Ett gäng cirkuskonster har lagts in och vissa skyltar innehåller en kombination av flera moment. Banorna blir roligare nu och hunden ska delvis vara lös (valfritt på kurs såklart).

Ett tips till alla er kursare som tjatar på mig om agilitykurser - börja med att gå RallyMixens Träningsklass för när ni sen fortsätter med Startklassen så blir det lite agilityinspirerat =) Nu har jag visserligen ingen Träningsklass inplanerad i vår men hittar jag bara en lucka (ehh... hitta en lucka i mitt schema?!?) så sätter jag in en. Men jag kommer ha en Träningsklass hos Furface i Bålsta 15/4 och 6/5. För er som redan gått Träningsklassen så startar Startklassen hos DogSpirit 8/5!

3 kommentarer:

KerstinBrunoNIlaq sa...

Måste bara fråga, vad tror du om rallymix för en hund med c-höfter? Agility går ju bort men hon är alert och pigg så jag funderar lite om RM kan vara något? Eller är det mycket hopp?

Susann sa...

I Träningsklassen är det inga hopp, de kommer först i Startklassen. Jag gissar på att det blir mellan 2-5 hopp på en fullstor bana. Men höjden är inte det viktiga, utan samarbetet och att man kan styra hunden mot ett hinder som den tar sig över. Höjden anpassas efter hunden så att även HD-hundar, äldre hundar osv sa kunna vara med (iaf på kurs men om det är ok att för en malamute att hoppa t.ex. 10 cm på en tävling måste jag dock kolla upp...) Tunneln kanske inte är optimal men i övrigt är c-höfter inget hinder!

KerstinBrunoNIlaq sa...

Tack, det låter intressant =)