söndag 3 mars 2013

Vilken röra...

Ni kanske minns att Täppas för några veckor sedan skar bort två hudförändringar som skickades på analys. Plockade stygnen för en vecka sedan och fick då också veta resultatet... cancer =( Tror jag rabblade hela svenska akademins svordomar.
Några dagar senare ringde vetten med lite ny info. Efter diskuterande med både onkologer och hudspecialister såg bilden lite annorlunda ut. Den typ av cancer han blivit diagnostiserad med är extremt ovanlig hos hund. I Sverige finns bara ett dokumenterat fall från 1986. Detta gjorde att patologens bedömning började betvivlas från flera håll. Det skulle nämligen även kunna vara ett väldigt ovanligt virus, en typ av biverkning på alla mediciner han äter. 
Patologen "jagades" under flera dagar och när de kunde nå honom och de berättade hela Täppas sjukdomshistoria så blev han lite osäker.
Blev uppringd av vetten igen igår och hon berättade att patologen behövde fler biopsier för att kunna vara helt säker (psykbryyyyyt). Vetten undrade om jag ville komma in idag, söndag, för att göra om hela proceduren d.v.s. fasta, sedera, skära loss och sy ihop. Vill och vill. Hade väl inget större val, jag måste ju få ett ordentligt besked. Det är ju liksom en viss skillnad på cancer och virus.

Så nu är ytterligare fem områden bortskurna och Täppas är sydd både här och där. Några biopsier kommer skickas till den nuvarande patologen men några kommer även skickas direkt till SVA, för att få en second opinion på det hela.

Tycker så synd om Trollet och jag har lovat dyrt och heligt att han ska få mängder av nosarbete framöver =) Håller tummar och tassar, vill inte gärna ha samma besked en gång till.

1 kommentar:

Hella sa...

Nämen lilla Täppas, det låter inte alls roligt med det första resultatet men sedan att behöva genomgå det obehagliga igen, på flera ställen dessutom!

Håller tummar och tassar för er!