måndag 28 april 2014

Hjälpredan Täppas

I helgen var det dags för aktiveringspromenad (hos DogSpirit) och Täppas följde som vanligt med. Deltog gjorde även en amstaff, en labbe och två sheltie. Täppas är en bra demohund men ibland är han lite oengagerad när han ska visa vad han tycker är alldeles för lätta övningar ;) I helgen gick han dessutom ut i full strejk när jag lånade ut en av hans leksaker till en av de andra deltagarna som glömt leksak. Täppas blängde surt på henne och när jag bad honom visa övningen tvärvägrade han. Jahapp... Bara att förklara och hoppas på att deltagarna förstod ändå. Jättearg var han en lång stund innan han kunde tänka sig att återgå till sin tjänst som demohund. Jäkla surgubbe!

Jemma hade födelsedag och firade den genom att bada i en lerpöl :) Även Atlas tog sig ett dopp men i lite mer rent vatten. Täppas och sheltiesarna höll sig så långt ifrån vattnet som bara gick!

Jemma letar godis men har lite svårt att greppa att det växer godis just i träden =)

Atlas sträcker på sig för att nå sina godisar


Fina Iker!

Jemma letar kotte med mattes doft på, betydligt roligare än godisträd!

Xantos lär sig att kottar med mattes doft betyder belöning!

Atlas vilar ut i solen :)

Idag har Trollet hjälpt mig igen på jobbet genom att följa med när vi skulle träna hundmöten med en liten havanais. Täppen gick och skrotade i parken medan havanaisen fick träna på att vara tyst, söka kontakt och fokusera på matte istället.

Tack för hjälpen Täppas, jag ska fundera ut någon bra lön till dig!

Inga kommentarer: