torsdag 5 juni 2014

Friskvårdsterapeut block 6

Detta block har ägnats åt fysträning, fysträning och ännu mera fysträning. Dessvärre var det inte så himla mycket nytt, jag hade nog önskat lite mer.

Vi har simmat hundar i sjö, med och utan flytväst. Tittat på hur simtekniken skiljer sig mellan olika raser och individer och hur flytvästen påverkar simtekniken.
Rottisen ville först inte bada alls men när hennes boll kom fram så offrade hon sig, bollen var ju i sjönöd ;) Inte helt lätt att få henne dit vi tänkt oss, men med linor, leksak och tjoande hjälpredor så gick det bra!

Men stopp i galoppen, där ska du inte gå upp ju!!

Så ska det se ut!

Bra simteknik med rak rygg trots att han inte har flytvästen till hjälp.

Vi har gått igenom en massa övningar för att träna kroppskontroll/kroppsmedvetenhet. Många är rena freestylemoment och tricks men även övningar med olika redskap som pilatesboll, balansplattor, balansdiscar, cavaletti mm. Inser att Täppas provat det mesta och vid det här laget borde ha rätt bra kroppskontroll ;) Men det är ändå bra att få bekräftat att tänket kring dessa övningar är rätt och nu är jag inspirerad att skaffa ännu fler redskap att träna med. Sånt här är perfekt när man t.ex. har ont i skitfoten, hela maj har Täppas gjort övningar i sitt "hemmagym" när matte inte kunnat motionera honom ute ;) 

Sen har vi även känt och klämt på en massa hundar, träffat en rehabhund med problem i bakvagnen, diskuterat rasbundna problem, pratat om hur mycket en liten valp ska röra på sig, vid vilken ålder en hund kan börja belastas fysiskt osv. 

Nu är det sommaruppehåll och jag verkar ha en pluggstrategi tvärtemot alla andra. Många verkar se sommaren som en period att plugga på, massera hundar och jobba med projekthunden. Jag tänker tvärtom, på sommaren har jag semester och tänker inte massera en enda hund. Sommarsemestern är helig, punkt slut!

Inga kommentarer: