lördag 6 december 2014

Utbildning med balansbollar

Igår var jag på en heldagsutbildning hos ReDog i Västerås. Utbildningen handlade om hur man kan använda balansbollar i friskvårdande och rehabiliterande syfte.
Dagen levde verkligen upp till förväntningarna och vi fick lära oss vilka övningar som lämpar sig vid t.ex. led, rygg och muskelproblem. Säkerhetstänk och lyfttekniker, vilken typ av balansboll är bäst för respektive övning, vad ska hunden inte utföra för rörelse vid vissa problem osv. Hur snabbt efter en skada eller operation kan man starta och hur avanceras träningen i rätt takt?

Som vanligt när det är instruktörer, veterinärer och rehabfolk på kurs blir det främst brukshundar men det var faktiskt en chihuahua inlånad för att vi även skulle få träna med en liten sällskapshund. Jag tog inte med Täppas eftersom hundarna helst skulle vistas i bil eller utanför lektionssalen och det tror jag inte Täppen uppskattat. Men han lär ju få ett gäng nya övningar att bita tag i här hemma ändå ;)  

Den lilla vavvan undrar hur det är tänkt att hon ska kunna ta sig upp på den stooora balansbollen? Det var en helt grym vavva, trygg och stabil, jag hörde inte ett enda bjäbb på hela dagen. Hade gärna smugglat med henne hem ;) 

Vi fick även en liten specialvisning av veterinärkliniken och den nya rehabkliniken som är under uppbyggnad. Vilken lyx, en hel klinik enbart anpassad för rehab med sim, två WTM, separat duschrum, vibbplatta, egna rum för laserbehandlingar, värmekameraundersökning, 4-leg check, en lång hältutredningssgång etc. Ett riktigt rehabmecka med andra ord!

Inga kommentarer: