torsdag 22 oktober 2015

Vintern är räddad

Nu när det börjar bli kallt på morgnar och kvällar så är det täcke som gäller. Eftersom Täppas täcke från Hurtta slutat tillverkas (och de nya modellerna inte passar) så har jag fått leta på annat håll. Tror snart jag provat mig igenom hela Sveriges täckesutbud utan att hitta något jag är nöjd med.

Dvärgschnauzrar har ju inte någon extrem kroppsform men de har en djup bröstkorg i förhållande till sin lite kortare rygg. Det gör att täcken som är lagom i ryggen inte kan knäppas runt bröstkorgen. Och de som kan knäppas runt bröstkorgen är på tok för långa i ryggen... Och eftersom Täppas har uppåtstående grisknorrsvans så måste rygglängden vara exakt på centimetern. Dessutom ska det vara så varmt som möjligt, täcka så mycket som möjligt och samtidigt ha bra rörelsefrihet. Inte en helt enkel kombo...

Men till slut hittade jag två täcken från Finska HelsiTar! Ett underställ i ren ull (ull värmer mycket mer än t.ex. fleece) med magplatta, tight krage och som täcker stor del av lårmusklerna. Och sedan en skaljacka designad att ha utanpå, i vind och vattentät softshell. Är sjukt nöjd med de här täckena och Täppas rör sig utan hinder! Sen kan man kanske önska lite roligare färger men, men...Älskar konstruktionen baktill! Täcket är sytt så att svansen får plats samtidigt som lårmusklerna täcks helt av täcket.

Softshelltäcket är av samma modell och passar perfekt utanpå ulltäcket.


Vintern är räddad! Och nu vill jag verkligen att vintern ska komma omedelbums. Kyla och snöstorm, komsi, komsi!!!