torsdag 21 december 2017

Hejdå Svarta Pärlan, hej Silverpilen!

Har letat ny bil hela hösten men haft svårt att hitta en som både är praktisk, snygg och uppfyller mina krav. Gillade verkligen min förra Volvo V50 men den var inte riktigt anpassad för isiga uppförsbackar, snöskred på fjället eller oändliga skogsvägar (kanske snarare halvt osynliga hjulspår...). Mina utflyktsmål ligger knappast längs släta asfaltsvägar ;)

Tanken från början var en Volvo V40 Cross Country men bagageutrymmet var på tok för litet. Provkörde en V60 Cross Country istället men gillade inte körkänslan. Sen fastnade jag för Audi Q3 men bagageutrymmet var verkligen gränsfall även där, Atle skulle behöva gå ner en burstorlek och det funkar inte. Kollade på mängder av SUVar men de är tydligen inte gjorda för att få plats med hund och packning de heller... Till slut stod valet mellan BMW X1 och Audi A4 Allroad Quattro. Ja, ni ser ju vad det blev!

Lite halvdålig bild och dessutom är den isig av nattens kyla. Men ville fota innan den blev för skitig =)

Lite renare i bilhallen! Dragkroken ska bort.

Den har allt som stod på önskelistan:
  • Fyrhjulsdrift och dubbdäck för vintriga Orsavägar
  • Hög markfrigång. Pappa kände sig ändå av någon underlig anledning tvungen att påpeka att det inte är en traktor jag köpt! 
  • Xenon för mörka Orsavägar
  • 190 hästar så det händer nåt när man trycker på gasen!
  • Motorvärmare och kupéfläkt
  • Stort bagageutrymme
  • EU6 klassad
  • Sen har den massa andra finesser som en normal bilköpare (som inte bara fokuserar på att det ska gå att använda bilen som bandvagn) säkert värderar högt och som jag är i full färd att försöka förstå mig på...  
Eftersom Atles sista kurstillfälle blev framskjutet så bär det av till Orsa redan imorgon. Då får jag se hur den går på långkörningar och sen bär det av ut på små vintervägar i skogen för att testa vad den klarar av!

2 kommentarer:

Linn sa...

Snygg!! Nej den där höga markfria gången är ju typ bara 4 cm högre än en vanlig bil :D

Var och kollade på bil förra veckan men har svårt att hitta något som slår skodans bagageutrymme.. Vill ju inte att Nässla ska ha det trångt där bak och ändå kunna ställa in stövlar, blöta handdukar etc bredvid. Det är svårt att uppnå med random bil tydligen.

Susann sa...

Ja, men några extra cm är alltid något =) De suvar jag kollade på var snäppet lägre...
Jag hade ju svårt med bagageutrymme till liten dvärgschnauzer (många bilar sluttar ju så där bak...) så kan tänka mig att det är ännu värre till flatte. Sen när man väl hittar bra bagageutrymme så är resten av bilen inte som man önskat haha =)