tisdag 19 december 2017

Sen sist

Här händer väl inte jättemycket, håller på att frisera Atle lite, det ska framför allt bort benhår inför snön uppe i Orsa. Har köpt två olika "antisnöklumpsprayer", jag ska föra krig mot snöklumpar i pälsen, det begränsar promenaderna för mycket. Utvärdering kommer!

Vildvuxna bakben

Friserade bakben, sportfrilla.

Fyrverkerierna har börjat smälla men tack och lov har vi varit inomhus varje gång. TV'n står på konstant nu under kvällarna för att kamouflera bort fyrverkerierna så gott det går. Försöker variera med annat också (torktumlare, köksfläkt, musik mm.) för att han inte ska koppla ihop TV'n med obehag. Har vid några få tillfällen tyckt att han lyssnar väldigt på TV'n när det är ljud som påminner om fyrverkerier/skott/åska. Den utvecklingen vill jag INTE ha. Visst har vi ljudtränat också under året men han behöver liksom mer grundtrygghet i sig själv innan vi kan tackla ljudrädslan fullt ut.

I helgen var jag en sväng in till mässan för att shoppa lite och spana på fina skägg. Kan bara konstatera att Atle är sjukt stor haha, jämför man med en väldigt liten tik så skiljer det säkert 10 cm i manken. Jag måste verkligen mäta honom nu när han är klar höjdmässigt. Träffade som vanligt massa bekanta och en del shopping blev det. 

Atle kämpar på med sin kurs, sista tillfället är nu på fredag. Här kommer en liten bildbomb från ett träningspass (eller nja, snarare från pausen när han röjde med leksaken) för ett tag sedan. Det var en morgon och min tanke var att få rådjursstörning på lämpligt avstånd, de brukar alltid dyka upp på den här platsen. Men det blev inga rådjur denna gång, kanske var det missilen Atle som skrämde iväg dem =)


 

2 kommentarer:

Linn sa...

Ser fram emot rapport om de där sprayerna funkar. Kastrerad päls drar till sig snö som attan. Om vi nu får någon mer snö vill säga..

Susann sa...

Rapport utlovas! Väntar snö de närmsta dagarna =)