lördag 18 augusti 2018

Pysselmatta

Efter så otroligt lång tid med alldeles för varmt väder så är Atle sjukt understimulerad just nu, både fysiskt och psykiskt. Han har inte alls trivts i värmen och flera nätter har jag vaknat av att han legat på golvet och hässjat som om han befunnit sig i något slags förstadie till värmeslag. Har gått upp och duschat honom svalt men det håller bara i sig ca två timmar, sen är han för varm igen och vill ha en ny dusch... Tur han gillar att bli blöt, annars hade vi haft problem den här sommaren =)

Men tillbaka till understimuleringen - har ju försökt aktivera med lättsamma uppgifter i värmen men till slut blir det bara same, same hela tiden. Så för ett tag sedan köpte jag en pysselmatta som verkade skoj. Jag var lite rädd att den skulle vara för lätt men den blev faktiskt en riktig hit!

Man petar in godis i de olika gömmorna och sen är han sysselsatt ett bra tag med att försöka pilla fram godisarna =)

Nu har ju vädret tack och lov slagit om så nu kan man både gå promenader och ägna sig åt lite vettig träning igen. Håller på att fundera över vad vi ska ägna oss åt i höst, både vad gäller kurser och egen träning här hemma. Vi får se vad det blir!  

Inga kommentarer: