fredag 6 december 2019

Ny sele

Atle har fått en så fin ny sele från "Malaika"! Den är sydd efter hans mått och passar därmed perfekt. Bästa färgkombon dessutom - svart, lila, turkos.

Det är svårt att hitta köpeselar som sitter perfekt. Alla olika raser har så skiftande kroppsform så det blir ju såklart svårt när det ska tillverkas universalselar som ska passa så många hundar som möjligt... I min värld är y-selen den modell som sitter bäst men även den modellen är svår att hitta perfekt passform på. Det två största felen jag upplever att selar har är:
  • Bröstbandet sitter alldeles för tight inpå armhålan. Det kan medföra skav i armhålan eller på armbågen. Detta kan göra att hunden kortar av sitt steg och hela hundens rörelsemönster påverkas. 
  • Halsdelen är alldeles för vid vilket gör att den hasar ner över hundens bog/skuldra och därmed hämmar frambenens rörelser. Detta påverkar också rörelsemönstret negativt!
Så det är perfekt att kunna få en sele sydd efter hundens mått! Stort tack till "Malaika" för den här selen =)Inga kommentarer: