lördag 6 november 2021

En sista tur

Den som väntar på något gott! Vädret slog om med buller och bång och tidigt igår morse rullade vi iväg genom kolsvart skog med så trolsk och tät dimma att man knappt såg vägen. Stannade i Sveg för att hämta upp en supergod veg frukostmacka från Café Cineast. Rullade vidare och var framme i Vemdalen strax innan 10. Just Vemdalsfjällen kanske inte står högst upp på min lista men nu var det höstmarknad och skulle ändå bara hinna med en kortare dagstur så tänkte att det blev en bra kombo.

På marknaden fanns allt möjligt som bröd och bakverk, fäbogårdsprodukter, honung, glögg, kolbulle, hantverk, viltkött, fina ledkryss, varm choklad, mm. Tycker att en del marknader har så mycket krafs men här var det mestadels fina grejer.

Klarade av marknaden ganska snabbt (den var ju trots allt inte dagens prio ett) och svepte i mig en tidig lunch och körde upp och parkerade vid Varggranstjärn. Snö i sikte! Och kallt. Och snålblåst. Men inget regn och inget klafs, klafs, klafs =)

Inte så mycket snö i början men vi tog sikte på lite högre höjd för snö och utsikt!

Det var lite halt så snabbt gick det inte.
Det var så pass kallt att det inte blev en enda snöklump kring tassar och ben.


Sonfjället! Dimman vägrar släppa taget om dalen, det kom lite sjok av den då och då men mestadels höll den sig borta.
Planen var att gå över fjället till Björnrikesstugan i Björnrike men när det började slutta nerför mot Björnrike insåg jag efter en titt på kartan att stugan låg nere i skogen. Jag hade knappast åkt hit för att knata i skog så vi vände om och gick runt lite här och där istället.Svårslagen utsikt

Var tillbaka vid bilen helt enligt tidsplanen, det blir ju mörkt så snabbt nuförtiden. Tror både jag och Atle var halvt stelfrusna så körde värmen på max medans vi rullade hem till Orsa genom dimman. Det blev en sista tur trots allt =)

Inga kommentarer: