söndag 17 april 2011

Viltspår eller inte?

Ja, efter dagens spår börjar jag nästan fundera över om jag ska fortsätta med det här eller inte :) Ni kanske kan lista ut att det inte gick så bra...

Det började ok men när han insåg att det var blooodspår så började han flänga och snurra. Bitvis tindrade han till och körde på helt klockrent. Nästa alltid i de svåra partierna - på berg, i uppförsbackar, vinklar, öppen mark osv. Han spårar som bäst när han får lite utmaning, det vet jag sedan tidigare. Men han måste ju kunna fixa de lätta partierna också!!

Tänk om han kunde föra över tekniken han har i personspåret även till viltspåret, då skulle vi segla igenom öppen klassen ;) Tanken var ju att vi skulle träna inför öppen klass och i så fall hade det kanske varit värt att lägga om träningen (till samma metod som jag kör i personspåret) även om det känns som värsta apparaten. Men nu ska vi ju inte ha så kul att vi kan tävla, inte i viltspår, inte i någonting :( Käkar man medicin så är man dopad och dopad hund får inte tävla. Och är medicineringen livslång så kan ni ju lätt räkna ut att det är kört.

Men, men, vi får träna i aktiveringssyfte. Ska laborera lite framöver och se om det blir någon förbättring annars tror jag nog det blir personspår för hela slanten istället.
Nu var dagens spår alldeles för färskt, liggtiden var bara fyra timmar så det bidrog nog till flängandet. Längden var 600m och uthålligheten har han inga som helst problem med. Och farten var bra, behövde inte bromsa alls. Det är ju faktiskt framsteg, har haft stora problem med farten ju :) Det kanske tar sig trots allt!

2 kommentarer:

Maria/Furface sa...

Blodet i spåret ska hunden markera så att du kan komma och titta på blodet (= få mer info om skadan på viltet). Så om du får in bättre markeringar på blodet så borde Täppas bli lugnare och mer fokuserad på att ta sig fram i spåret.

Susann sa...

Ja, det är lite det den andra metoden går ut på, känns bara så trassligt att "börja om" ;)