måndag 21 maj 2012

Geocaching

Har ju länge velat testa geocaching och imorse gjorde jag slag i saken! Har ju ingen riktigt GPS så det fick bli telefonen som vägvisare. Och jag kan ju konstatera att den inte är så exakt... 

Började med att kolla kartan hemma och gick sen ut i skogen. När jag var ca 100m från platsen fick telefonen visa vägen, ut i skogen. När jag närmade mig plingade det i telefonen "you're getting close". Väl framme så var det svårt att hitta, dessutom bergigt och en massa träd. Gav upp telefonkartan och letade på fri hand, inte det lättaste. Bad även Täppas leta vilket han villigt gjorde. Till en början hittade han bara en massa stora hål som djur grävt och jag petade lite försiktigt med en pinne för att se om det fanns någon låda därinne. Letade i bergsskrevor och typ överallt. Täppas letade på han också men han visste ju inte vad han letade efter... dock återkom han flera gånger till en stor gran med många stora yviga grenar nertill men sen hittade han liksom inget. Jag började unersöka granen och tillslut såg jag!! Cachen satt uppe i trädet, undra på att Täpp inte hittat exakt, det är hans svaghet när det gäller nosarbete - att hitta saker högt upp, han känner doften men kan inte alltid lokalisera.

Bildbevis

Det finns "cacher" gömda över hela världen, det är små lådor innehållande en liten skatt. Man får plocka med sig skatten (vilket litet föremål son helst) men då måsta man lägga ett eget föremål i lådan som utbyte. I lådan finns även en loggbok där man antecknar att man varit där. Sedan reggar man även sitt fynd på geocachinghemsidan, där kan man även se vilka andra som hittat cachen och vilket datum. Just denna cache hade 157 personer hittat före mig.

Vill ni veta mer om geocaching så finns mer info HÄR!

2 kommentarer:

Linn sa...

Vad roligt att Täppas hittade den! :)

Maria/Furface sa...

Vad kul att du äntligen provat! Det är typ 100 år sen jag geocachade och nu blev jag ju jättesugen.