torsdag 14 juni 2012

Tandoperation

Idag har Täppen opererat bort tanden (P4 i vänster överkäke) som det var hål i. Tandköttet öppnades upp och tanden borrades bort från käkbenet. Det var ju en stor tand med tre rötter så såret fick sys ihop.
De närmsta två veckorna får han inte bita på något eller äta något smutsigt ute som kan infektera såret. Alla leksaker är undanplockade och jag får även ha koll så att han inte kliar sig med baktassen på munnen, då ryker stygnen... Tror jag kommer ha tratt på honom de närmsta dagarna. Då minskar också risken att han gnider munnen mot t.ex. mattor och liknande när det kliar. Det blir återbesök nästa vecka för att se att det läker som det ska, inte blir infekterat osv. 
Funderar lite över hur jag ska lyckas med rengöringen av såret hehe. Normalt är det inga problem att rota runt i hans mun men nu ska jag rengöra ett ömmande sår långt bak i käften, det kan bli väldigt intressant ;)

Nu till något helt annat. När vi kom till vetten på morgonen så satt det en annan dvärgschnauzerhane i väntrummet. Samma färg som Täppas och de var ruskigt lika till utseendet! Det var ganska trångt med alla hundar och jag hade egentligen ingen lust att pressa in Täpp bredvid dvärgschnauzerhanen, och hussen förvarnade att hans hund inte var så trevlig... Men de kom väldigt bra överens (???) och det visade sig att de kom från samma kennel. Visserligen inte samma kull men väldigt nära släkt bakåt i stamtavlan =) Även den skäggisen skulle operera bort en tand.
Vi pratade lite medans vi väntade på att bli uppropade av vetten och vi kom fram till att Täppas och Trassel var två kopior av varandra, på alla tänkbara plan!

4 kommentarer:

Linn sa...

Genetiken är starkare än vad man kan tro. Åt skogen med att hunden bara blir vad du gör den till.

Håller tummar för att läkningen går bra, tycker Täppas har haft så det räcker nu.

KerstinBrunoNIlaq sa...

I såna lägger häller jag alltid lite kollodialt silver i drickvattnet, då sköljer han själv =) Hoppas det läker fort och fint!

Susann sa...

Kerstin - gud så smart, det tänkte jag inte på, har ju t.o.m. hemma! Måste bara dubbelkolla att magen fixar.

Linn - ja, den andra skäggisen var ju precis som Täppas, med allt vad det innebär, så nog fasiken är det genetiskt =) Så, då kan jag sluta träna alla problem haha. Nä, verkligen inte men det var ändå bra att se att det utan tvekan ligger i släkten ;)

Hella sa...

Vilket sammanträffande, vad roligt! :)

Jag lider med Täppas, när du beskriver hans tandoperation låter det inte helt olikt något jag gjorde för drygt ett år sedan hehe. Krama om lilla gubben från oss här hemma, vi hoppas det läker ihop snabbt och utan några problem! :)