torsdag 6 augusti 2015

Dvärgschnauzer i ett nötskal!

Blev tipsad om den här filmen av en kompis som föder upp dvärgschnauzer. Hon skrev att hon skrattade så tårarna sprutade och att det verkligen är så här det är att ha och träna dvärgschnauzer! Jag kan inte annat än hålla med, det är verkligen en äkta dvärgschnauzer ni ser i filmen. Sen om det är egenskaper man vill ha hos en hund, det är en helt annan femma ;)

Det är en husse som ska tävla agility med sin skäggis och... ja, skägget gör väl som han själv vill om man säger så. Man skulle kunna tro att den här hunden inte är redo för tävling (vilket han med facit i hand kanske inte heller är...) men jag vet att han egentligen är väldigt duktig på många olika saker och även matte och husse är väldigt duktiga. Matten tävlar t.ex. lydnad och bruks på hög nivå med sin aussie. Men det är lite skillnad på aussie och dvärgschnauzer ;) Man kan inte bara följa skolboken och tro att det ska gå bra, nej man måste ha lite fantasi och vara beredd på allt!

Jag har haft flera pensionärer på kurs som när de var yngre tränade och tävlade aktivt med sina brukshundar. Men på äldre dar har de valt att skaffa en mindre hund och då valt dvärgschnauzer eftersom det ändå är en tuff och arbetsvillig ras. Men ägarna har varit smått chockade över vilken skillnad det är att träna ett skägg jämfört med t.ex. schäfer och BC. Ägarna har fått tänka om helt när det gäller träningsmetod och vilka mål de satt för hunden. De har fått inse att de kanske inte når lydnadstrean redan hundens andra levnadsår. Med ett skägg ska man vara jäkligt glad om man når dit över huvud taget.

Så funderar du på att skaffa en dvärgschnauzer, se filmen och var beredd på vad du ger dig in i haha!! Jag gillar speciellt attacken av slalompinnen ;) Jäkla dårar, men man kan ju inte annat än älska dem ändå! Och jösses vad jag känner igen Täppas (som ung) i den här hunden...

Inga kommentarer: