torsdag 3 september 2015

Trampdynan

Då var trampdynan "opererad". Min mardröm var ju att behöva fasta hans känsliga mage, söva honom och karva sönder trampdynan och inte hitta något... Och det var precis så det blev. Det enda de hittade var en vävnadsförändring som de tagit prov på och skickat på analys för att se vad det är. Men jag tycker det låter konstigt att et ska vara orsaken till hältan. De spolade även rent ordentligt med koksalt för att förhoppningsvis spola ut nåt litet osynligt skräp som legat och retat. Så nu är det bara att vänta och se.

Trampdynan är sydd med tre stygn och jag ska lägga nytt tassbandage varje dag ett tag till. Sen är det sockor/skor som gäller till stygnen tas om 2,5 veckor. Har fått strikta order om att han ska hålla sig lugn då stygn i trampdynor tydligen lossnar väldigt lätt.

Sen till något annat som gör mig så sjukt arg!!! När han ändå var sövd passade de av någon anledning på att klippa klorna på honom, något jag verkligen inte bett om. Jag håller hans klor konstant korta så när de nu har klippt klorna har de klippt ordentligt i pulpan på nästan alla klor. Det tog 7 timmar innan alla klor slutat blöda och idag på "morgonpromenaden" (en typ 5 min lång kissrunda) gick flera av pulporna upp igen så att det började blöda på nytt. Egentligen skulle han nu behöva ha skor på alla fyra tassar men jag tror inte han kan gå då. Så det blir att sätta en plastpåse över bandaget och sedan ställa honom i duschen och spola resterande tassar rena. Jag vill verkligen inte ha in några bakterier i klor/tår och råka ut för en infektion.
När jag ringde upp dem för att påpeka det hela fick jag bara ett snorkigt svar att de ser det som en schysst bonus till sina kunder, att de passar på att klippa klorna när hunden ändå sover. Jag fräste lika surt tillbaka att jag INTE ser det som en schysst bonus att få hem en hund med 18 blödande klor när jag inte ens bett om någon kloklippning!!

Täppas mår i alla fall bra och magen verkar än så länge ha fixat allt bra. Bandaget låter han faktiskt vara ifred men han vill gärna slicka på sina trasiga klor så kragen får vara på. På dagens schema står nu vila och en himla massa mys i soffan =) 

Inga kommentarer: